Cursus Starters Algemeen

Keer terug naar : Cursus Starters

Desktop of Laptop ? Wat zit er in de computerkast? Het “Moederbord” = eigenlijk het brein van de computer.Het geheugen of RAM (Random Access Memory = werkgeheugen). De video- en de geluidskaart. De netwerkkaart om verbindingen te maken met andere computers en/of het internet. De modem die het mogelijk maakt om het publieke netwerk (Telenet-Belgacom) te gebruiken. De harde schijf of HDD (Hard Disk Drive). De DVD-brander en –lezer.

 

Software is de verzamelnaam voor alle programma’s, zowel het besturingssysteem als toepassingssoftware.  We onderscheiden 3 soorten software: het besturingssysteem, toepassingssoftware en hulpprogramma’s.

Het besturingssysteem. Een verzameling programma’s dat de gehele werking van de computer regelt. Het meest gebruikte is Windows (Microsoft). Andere zijn ondermeer Mac OS (Macintosh) en Linux

Toepassingssoftware. Programma’s die voor een bepaald doel gebruikt worden. Enkele voorbeelden: tekstverwerking, rekenblad, spelletjes en programma’s voor fotobewerking.

Een bundeling van een aantal programma’s in één pakket is een geïntegreerd pakket. Het voordeel van zo’n pakket is de gemakkelijke uitwisseling van gegevens. Het bekendste is Microsoft Office met Word, Excel, Access, en PowerPoint. Een goed en bovendien gratis alternatief is OpenOffice en Google Documents.

Kennismaking met Windows.

De muis en de 5 basishandelingen.

Vensters verkleinen, minimalizeren, maximalizeren, vergroten, slepen.

Werken met verkenner. Weren met Wordpad. Een tekst schrijven, verbeteren, ...

Kortom genoeg stof om je op weg te zetten.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag is er om te testen of je een persoon bent en geen geautomatiseerd systeem.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.